CD-1.0-4/nl

From ICA-AtoM
Jump to: navigation, search

Please note that ICA-AtoM is no longer actively supported by Artefactual Systems.
Visit https://www.accesstomemory.org for information about AtoM, the currently supported version.

4. Toevoegen nieuwe records / invullen gegevens

Hoofdpagina > Demo CD > Nederlands > 4. Toevoegen nieuwe records / invullen gegevens

Edit screen (archival description)


1. Als je eenmaal ingelogd bent (zie Bekijk / navigeer / bewerk, stap 4), wordt de Hoofdmenu balk zichtbaar. Om een nieuw record te creëren, klik op Toevoegen/bewerk tab'; klik op de sub-tab voor het type record dat je wil maken (archivistische beschrijving. geautoriseerde beschrijving, archiefinstelling, term). ICA-AtoM laat een lijst zien van alle reeds bestaande records van dit type.


2. Klik op nieuw toevoegen link aan het hoofd van de pagina of de Nieuw toevoegen knop aan de voet van de pagina. ICA-AtoM zal een scherm zonder ingevoerde gegevens openen.


3. Velden zijn georganiseerd in zogenaamde secties, gebaseerd op de Informatiegebieden in de corresponderende ICA beschrijvende standaard. Klik op een gebied om schakelen tussen open (zichtbare velden) en gesloten (verborgen velden).


4. Voer gegevens in de lege tekstvelden. Sommige velden voorzien in een drop-down menu waarmee je een voorgedefinieerde waarde kunt selecteren. Om digitale bestanden (bijvoorbeeld foto's, video's, PDF's) te importen, ga naar het digitaal object informatiegebied, klik op de Blader knop om te navigeren naar het bestand, selecteer dit en klik "open" (niet getoond).


5. Als je eenmaal klaar bent met het invoeren van gegevens klik dan op de creëer knop onderaan het scherm. ICA-AtoM slaat het record op. De bewaar knop komt nu in de plaats van de Creëer knop.


6. Als je een nieuw record creëert of je bewerkt een bestaande, klik altijd op de creëer / bewaar knop alvorens je een record verlaat (bijvoorbeeld door op een link te klikken, een zoekopdracht uit te voeren); anders zul je de nieuw ingevoerde gegevens verliezen.


Personal tools
Namespaces

Variants
Actions
Navigation
Toolbox
In other languages