CD-1.0-5/nl

From ICA-AtoM
Jump to: navigation, search

Please note that ICA-AtoM is no longer actively supported by Artefactual Systems.
Visit https://www.accesstomemory.org for information about AtoM, the currently supported version.

5. Vertalen

Hoofdpagina > Demo CD > Nederlands > 5. Vertalen

vertalen van een beschrijving


1. Je kunt zowel Database inhoud (beschrijvingen) als gebruikersinterface (veldnamen, knoppen etc.) vertalen. Om dit te doen moet je zijn ingelogd als een gebruiker met vertaal rechten. Voor demo doeleinden, log in als "translator@ica-atom.org" met als paswoord "translator" (voor meer over inloggen, zie Bekijk / navigeer / bewerk, stap 4).


3. Elk veld dat al vertaald is zal vertaald verschijnen ; [[Fields/nl}velden die nog niet vertaald zijn zullen verschijnen in de brontaal (voor demo doeleinden: Engels).


4. Klik op de titel balk om te schakelen naar de Bewerk modus.


5. De originele tekst van de brontaal zal gemarkeerd verschijnen in een gele box; geef de vertaling in de invoerbox daaronder. Herhaal dit voor elk gewenst veld. Klik op de bewaar knop.


6. ICA AtoM komt met standaard vertalingen voor de gebruikersinterface in iedere ondersteunde taal. Niet alle elementen zijn compleet vertaald in versie 1.0 beta. Om vertalingen toe te voegen of om een standaard vertaling te bewerken, klik op de vertalen gebruikersinterface op de vertaal balk. ICA-AtoM zal een lijst laten zien van alle vertaalbare elementen op de betreffende pagina (niet getoond). Selecteer een element, geef of bewerk de vertaling, en klik op de bewaar vertaling knop.


Personal tools
Namespaces

Variants
Actions
Navigation
Toolbox
In other languages