Translate this wiki/nl

From ICA-AtoM
Jump to: navigation, search

Please note that ICA-AtoM is no longer actively supported by Artefactual Systems.
Visit https://www.accesstomemory.org for information about AtoM, the currently supported version.

Hoofdpagina > Vertalen van deze wiki


Instructies

 • De originele ICA-AtoM documentatie is gemaakt in het Engels op deze Mediawiki website
 • Mediawiki maakt een 'permalink' voor elke wiki pagina gebaseerd op deze titel. Als voorbeeld, de 'permalink' voor deze pagina is 'title=Translate_this_wiki' (zie je browser URL balk boven).
 • Om de vertaalde versie van de pagina te zien kunnen gebruikers klikken op hun voorkeur taal in te taal balk aan de linkerkant.
  • Dit zal hem navigeren naar dezelfde pagina die gebruikt maakt van dezelfde 'permalink' als boven aangevuld met de corresponderende ISO taalcode. Als voorbeeld Frans zal navigeren naar 'title=Translate_this_wiki/fr' en Nederlands zal navigeren naar 'title=Translate_this_wiki/nl'
 • Indien een vertaling voor een pagina nog niet is gemaakt zal een pagina worden getoond gereed voor data-invoer voor die gebruikers die bevoegd zijn om te bewerken (degene met een gebruikersnaam en paswoord voor deze wiki)
 • De vertaler moet dan:
 1. terug gaan naar de originele tekst van de betreffende pagina (bijvoorbeeld Translate_this_wiki)
 2. alle Engelse tekst, wiki opmaakcode en afbeeldingen verwijzingen van deze pagina kopiëren.
 3. terug gaan naar de te vertalen pagina (bijvoorbeeld Translate_this_wiki/fr)
 4. de Engelse tekst, wiki opmaakcode en afbeeldingen verwijzingen in deze nieuwe pagina plakken.
 5. overschrijven van de Engelse tekst met de vertaalde tekst (of plaats de Engelse tekst tussen <!-- plaats hier de Engelse tekst -->). Behoud echter de wiki opmaak en de afbeeldingen verwijzingen.
 6. sla de pagina op.
 • Waarschuwing: Indien verwijzingen naar andere wiki pagina's worden vertaald moet de originele pagina naam met bijbehorende taalcode gebruikt worden. Gebruik wiki verwijs opmaak om de vertaalde naam weer te geven.
  • Bijvoorbeeld: om de verwijzing naar de[[Glossary]] pagina, gebruik [[Glossary/nl|Begrippenlijst]] in plaats van [[Begrippenlijst]]


Personal tools
Namespaces

Variants
Actions
Navigation
Toolbox
In other languages